vårkonferens 2021

Den 26 maj, webbinarium/årsmöte

Start > Konferens > Vårkonferens 2021

Sammanfattning

Årets vårkonferens 2021 gav oss kunskap om robusthet och säkerhet i och runt sjukhusbyggnaden samt översiktlig fysisk planering av nära vård och hälso- och sjukvård i staden. Centrum för vårdens arkitektur visade elevprojekt och berättade om evidensbas för vårdarkitektur samt gav oss en intresseväckande sammanställning över byggnader för barnsjukvård i Europa. Deltagarna kunde återkopplade direkt i konferensen samt i utvärderingen som skickades ut och dessa svar och synpunkter visar sammantaget att konferensen var mycket uppskattad! Konferensen spelades inte in men bildspelen kommer läggas ut på hemsidan.

På grund av rådande pandemi blev konferens och årsmöte helt digitalt och kortades ned från ursprungliga två dagar till en. Den digitala plattformen fungerade bra, med några mindre missöden under konferensen, men det var många som gav uttryck för att de längtar efter att träffas IRL. Vi hoppas att vår höstkonferens, den 17-18 november, ska kunna hållas på plats i Malmö, men att vi parallellt också ska kunna erbjuda den digitalt.

På årsmötet, som leddes av Åsa Lekvall från Region Norrbotten, gavs styrelsen ansvarsfrihet, budget för 2021 beslutades och medlemsavgiften för 2021 fastställdes. Trots att Forum Vårdbyggnad har förlorat stora intäkter under 2020 på grund av att konferenserna varit digitala och kostnadsfria har även utgifterna minskat och årets resultat slutade på cirka 14 000 kr. Föreningen har en god kassa som gör att vi kan hantera ett sämre år.

Lena Lundberg, Fredrik Hagel och Åsa Lekvall tackades för deras stora engagemang nu när de lämnar styrelsen och vi välkomnar Anna Haara, Locum, Anne-Lie Söderman, Region Uppsala och Jakob Dahlfors, Region Dalarna som valdes in som nya styrelsemedlemmar.

Den digitala plattformen var inte på vår sida under årsmötet, bland annat var det flera som inte kom in på årsmötet och vi ber om ursäkt för det tekniska strulet Men med hjälp av justeringspersonerna och mer eller mindre kreativa lösningar kunde årsmötet ändå genomföras.

Jag vill rikta ett stort Tack till konferensgruppen och vår konsulent för det gedigna arbete ni lagt ned på att skapa denna konferens och årsmöte!

Vi vill uppmuntra er som medlemmar och intresserade att skicka in förslag på teman och föreläsningar till våra kommande konferenser som ni vill höra och har behov av! Nu önskar jag  alla medlemmar en skön sommar och hoppas att vi möts igen i november!

 

Några förtydligande om tekniken

Vi hade betalat Stim-avgift för den musik som spelades i pausen, men ändå så sökte Youtube upp oss och stängde ned sändningen efter lunch.

På årsmötet var det var endast de som hade rösträtt enligt tidigare röstlängd som hade tillgång till röstknapparna. Vi har i efterhand kunnat ta del av röstresultatet och antal personer som röstat samt den chatt som öppnades och som vi i studion inte hade tillgång till under mötet.

Tack för de uppmuntrande tillropen!

dokument

Material

Nyhetsbrev

Steg 1 av 3

Copyright © 2024 – Forum Vårdbyggnad | Om webbplatsenIntegritetspolicyKakor | Skapad med av Din Position