Ledplastikcentrum

Bromma Sjukhus

Start > Vårdbyggnadspriset > Nominerade 2023 > Ledplastikcentrum

nominering

Ledplastikcentrum

Den nominerade präglas av en hög ambition som avspeglar sig i allt; materialval, miljö och omsorg kring detaljer. Japanska jalusier skapar ett poetiskt ljus i vårdrummen och fungerar som insynsskydd. En genomtänkt färgsättning samspelar med frekventa inslag av trä i väggar och fast inredning och det medvetna belysningskonceptet bidrar till en alltigenom behaglig miljö.   

Interiören har kakelsättning i spirituella mönster och fina specialdesignade receptionsdiskar i trä – sobert, elegant och tidlöst. Stor respekt för befintliga förutsättningar, som till exempel utmaningen med låga våningshöjder, har präglat både lokalutformning och disposition. Angreppssättet har varit ”laga efter läge”, men med många uppnådda kvaliteter tack vare nära och effektivt samarbete med verksamheten. Det har alstrat bra logistik med stort flöde av patienter, korta framgångsrika vårdförlopp och en tät klinik som är full av liv. Hög produktion på liten yta! 

Som helhet förmedlar Ledplastikcentrum vård av högsta kvalitet kombinerad med mänsklig omsorg. Ett utmanande exempel på ombyggnad av befintliga lokaler för högteknologisk verksamhet.

Färdigställt: April 2022

Storlek (m2 BTA): 3 000

Innehåll: Privat ortopedklinik för patienter med höft- och knäledsartros med upptagningsområde från hela Sverige. Kliniken är startad, driven och planerad av vårdpersonal.

Beställare: Vectura

Arkitekt: White arkitekter

Entreprenör: Skanska

Fotograf: Anders Bobert och Anna Irinarchos

Fotograf: Anders Bobert

Nyhetsbrev

Steg 1 av 3

Copyright © 2024 – Forum Vårdbyggnad | Om webbplatsenIntegritetspolicyKakor | Skapad med av Din Position