Vårdbyggnadspriset

Ett pris för goda exempel på fysiska miljöer inom vård och omsorg
Start > Vårdbyggnadspriset

Vårdbyggnadspriset

Vårdbyggnadspriset uppmärksammar goda exempel inom arkitektur, premierar innovativ vårdmiljö och framhåller goda processer. Forum Vårdbyggnad började dela ut priset redan 2003, senast var 2023. Vi återkommer förhoppningsvis igen 2025..

Vem kan nominera

Alla som har intresse i vårdens byggnader och kunskap om ett ny- eller ombyggnadsprojekt som man tycker borde uppmärksammas. Det innefattar vård- och omsorgspersonal, fastighetsföreträdare, sjukhusledning och politiker, liksom entreprenörer, arkitekter och andra konsulter.

Urvalsprocess

En jury utsedd av Forum vårdbyggnads styrelse bedömer de nominerade bidragen. De bästa projekten presenteras i samband med prisutdelningen på Forums Höstkonferens.

Vinnare 2023

Rum för omvårdnad

Kungsparken Vård- och omsorgsboende, Kumla

Juryns motivering

Fiffiga lösningar och stor omsorg om såväl helhet som detalj visar att beställaren, verksamheten och arkitekt fortsätter genomföra och utveckla sina uppdrag med kunskap och inlevelse. Byggnad och rum förfinas i samklang med en vårdfilosofi under ständig utveckling. Det är välkomnande och värdigt för de som bor och de som arbetar där. Kungsparkens vårdboende är en förebild för hur ett vård- och omsorgsboende bör utformas!

Rum för vård

Finspångs vårdcentrum

Juryns motivering

Synergierna är uppenbara. Det är innovation och samverkan där vården är nära och inkluderande. På platsen ett storslaget nedslag. Sobert och robust i sin enkelhet med en generell struktur som möjliggör flexibel användning av lokalerna nu och över tid. Det här gestaltade konceptet för vårdens omställning kan inspirera och tjäna som förebild för liknande centrum i andra delar av landet. Finspångs Vårdcentrum är ett utmärkt exempel för framtida vård där såväl patienter som personal är i centrum!

En film om Finspångs vårdcentrum

Inspireras av vinnaren av 2023 år Vårdbyggnadspris i kategorin Rum för vård ’Finspångs vårdcentrum’.

Titta på filmen och se de fina lokalerna och hör personal och patienters omdömen.

Läs mer om Juryns motivering ovan.

ARKIV

Vårdbyggnadspriset 2023

Nomineringar / Vinnare

Vårdbyggnadspriset 2007

Nomineringar / Vinnare

Vårdbyggnadspriset 2021

Nomineringar / Vinnare

Vårdbyggnadspriset 2003

Nomineringar / Vinnare

Vårdbyggnadspriset 2019

Nomineringar / Vinnare

Vårdbyggnadspriset 2013

Nomineringar / Vinnare

Nyhetsbrev

Steg 1 av 3

Copyright © 2024 – Forum Vårdbyggnad | Om webbplatsenIntegritetspolicyKakor | Skapad med av Din Position