vinnare 2023

Juryns motiveringar till vinnare av vårdbyggnadspriset

Rum för omvårdnad

Kungsparken Vård- och omsorgsboende, Kumla

Juryns motivering

Fiffiga lösningar och stor omsorg om såväl helhet som detalj visar att beställaren, verksamheten och arkitekt fortsätter genomföra och utveckla sina uppdrag med kunskap och inlevelse. Byggnad och rum förfinas i samklang med en vårdfilosofi under ständig utveckling. Det är välkomnande och värdigt för de som bor och de som arbetar där. Kungsparkens vårdboende är en förebild för hur ett vård- och omsorgsboende bör utformas!

Färdigställt: 2023 (etapp 1)

Storlek (m2 BTA): 11 700

Innehåll: 126 vård- och omsorgslägenheter fördelat på 14 avdelningar, samlingssal, storkök, personalutrymmen och gemensamma gårdar

Beställare: Länsgården Fastigheter AB

Arkitekt: Marge Arkitekter / SP Landskapsarkitektbyrå AB

Entreprenör: OBK Sverige AB

Rum för vård

Finspångs vårdcentrum

Juryns motivering

Synergierna är uppenbara. Det är innovation och samverkan där vården är nära och inkluderande. På platsen ett storslaget nedslag. Sobert och robust i sin enkelhet med en generell struktur som möjliggör flexibel användning av lokalerna nu och över tid. Det här gestaltade konceptet för vårdens omställning kan inspirera och tjäna som förebild för liknande centrum i andra delar av landet. Finspångs Vårdcentrum är ett utmärkt exempel för framtida vård där såväl patienter som personal är i centrum!

Färdigställt: Dec 2020

Storlek (m2 BTA): 17 000

Innehåll: Vårdcentrum innehåller vårdcentral, jourcentral, motagningshotell, 15 st specialistmotagningar, närsjukvårdens vårdavdelning, rehabmedicinsk vårdavdelning, kommunens boendeenhet och lokaler för hemsjukvården.

Beställare: Region Östergötland

Arkitekt: Arkitema

Entreprenör: NCC

Nyhetsbrev

Steg 1 av 3

Copyright © 2024 – Forum Vårdbyggnad | Om webbplatsenIntegritetspolicyKakor | Skapad med av Din Position